TWO DISTANT STRANGERS (2021, NETFLIX)

Nominalizat la premiile Oscar 2021, Two Distant Strangers vorbeste despre rasism. Reluand acest subiect care pare fara sfarsit, rasismul, Two Distant Strangers ne spune povestea lui Carter, un creator de benzi desenate care este nevoit sa traiasca in fiecare zi acelasi lucru, aceeasi zi. Problema este ca de fiecare data un politist il gaseste si il ucide. Travon Free si Martin Desmond Roe ne introduce intr-un veritabil infern. Singura problema este ca acest film ar fi putut fi mult mai bun. Mesajul acestei fictiuni este pozitiv si important insa unii abonati Netflix isi doresc cu siguranta ceva mult mai serios.

Sa spunem ca Two Distant Strangers nu vine cu nimic special sau nuantat in ciuda faptului ca aduce in discutie ce se intampla de cativa ani buni cu politia din Statele Unite ale Americii. Exista un punct de vedere soc care ne permite sa observam ca persoanele afro-americane sunt simple tinte ale rasismului si politiei si ca nu vor scapa din aceasta situatie prea curand.

Carter, un creator de benzi desenate, pleaca in cautarea cainelui sau, dupa ce a petrecut o noapte pasionala cu o femeie. La scurt timp de la iesirea sa pe strada este ucis cu brutalitate de politie, fara vreun motiv aparent. Se trezeste brusc captive intr-o bucla temporala si este obligat sa traiasca aceste clipe iar si iar…
Acest film are insa si calitati nu doar defecte. Mai ales in privinta punerii in scena. Two Distant Strangers cauta deci sa puna in scena ura politistilor albi fata de afro-americani. Ce ne va placea in acest film sunt numele care defileaza la sfarsit si de ce/cum au sfarsit din cauza urii si rasismului politiei. Finalul este mai sordid si mai socant decat intregul film.

Pe scurt, intentiile bune sunt prezente insa filmului Two Distant Strangers ii lipsesc greutatea cuvintelor si imaginile.

Lasă un răspuns