Serialul I May Destroy You

Serialul I May Destroy You, produs, scris si creat de catre Michaela Coel si prezent pe platformele BBC One si HBO, este un serial destul de dificil de privit.

Intr-adevar, o veritabila unda de soc se face resimtita pe Web inca de cand a fost difuzat primul sau episod si a continuat sa creasca, pana cand a fost difuzat ultimul episod in august.

Bazata pe o experienta personala si dificila, traita de Michaela Cole, serialul o pune in scena pe Arabella, intrepretata de Michaela insasi, o tanara scriitoare bantuita de flash-uri ale unei seri, unde, putin cate putin, isi sa seama ca a fost drogata si violata.

Spectatorii afla apoi care este parcursul sau emotional pe care va trebui sa il traverseze, si vor putea descoperi cum aceasta experienta va da peste cap relatiile sale de prietenie si procesul sau creativ.

Dar, in ciuda, greutatiol subiectului abordat, serialul este si unul destul de amuzant, cu momente foarte emotionante si de o actualitate pregnanta.

Este o reprezentare originala si inedita a unui subiect dificil. Punerea in scena a unei agresiuni sexuale este un lucru destul de greu de realizat. Iar in serialul I May Destroy You este una din cele mai puternice reprezentatii, asta e sigur.

Iar serialul nu este doar o simpla drama. Londra este prezentat drept un oras foarte interesant si super tanar, drept o alta dimensiune plina de neoane si de tehnologii unde haosul este prezentat in totalitatea sa. Prieteniile sunt intense, serile nu se incheie niciodata si povestile de iubire sunt cele mai pasionante.

Distributia este extrem de diversificata. Actorii sunt extrem de talentati si compusi in intregime din persoane de culoare, dar si din membrii ai comunitatii LGBTQ2.

Iar structura narativa este una extrem de conplexa. Fiecare episod are propria sa temporalitate fara sa trebuiasca sa ne ingrijoram prea tare cu privire la continuitate si la sensul linear si traditional.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?