Orice se poate face dacă ai putere financiară

Încă de mici am observat cu toții cât de greu e să faci ceva, să te realizezi, dacă nu ai parte de o susținere financiară serioasă care să te finanțeze în încercarea de a-ți atinge unele obiective. Ceea ce spun acum nu se întâmplă numai în România ci mai în toate țările dar parcă aici treaba e cam prea accentuată. Exceptând totuși țările extrem de sărace unde nu există nici cea mai mică posibilitate.

Sunt 2 lucruri care se întâmplă atunci când ai bani la discreție pentru a face cu ei ce te taie capul.

Reușești – Cei care reușesc sunt persoanele care au știut cum să se folosească în mod eficient de banii pe care-i au, i-au investit în proiecte bune și nu i-am cheltuit niciodată pe lucruri de care nu au nevoie. O să vă uimească dar, în România, sunt destui de mulți cei care degeaba au bani la dispoziție fiindcă nu știu cum să-i administreze și sfârșesc tot săraci după ce au investit mult și prost fără să producă vreun leuț.

Nu reușești – Din propriile mele statistici numărul celor cu bani care reușesc este mai mic decât al celor săraci. Cum se explică asta? Având bani fără să muncești pentru ei nu-i vei aprecia atât cât ar trebui și aceștia vor fi risipiți inutil. Fiind sărac vei învăța adevărata valoare a banilor iar atunci când îi vei avea vei face tot posibilul să iei decizii cât mai bune și să învestești cât de corect se poate pentru a produce cât mai mulți.

Ca să ne legăm, ca să zic așa, sau să reproșăm ceva și sistemului de învățământ din România mă simt nevoit să spun că ar fi foarte ok ca încă de la vârste fragede copiii să fie învățați cum să economisească bani, cum să nu-i mai cheltuie pe lucruri inutile, cum să fie conștienți de valoarea lor și abia după ce au învățat aceste chestii să le dăm sfaturi despre producerea lor. Degeaba vor avea câteva cunoștințe legate de cum să-i facă dacă nu vor știi să-i cheltuiască,

Lasă un răspuns