Oferă-le angajaților tăi cursuri de vânzări și negociere

Am cunoscut de-a lungul timpului multi antreprenori sau persoane ce conduceau un business suficient de mic si instabil incat sa nu poata numi ca fac antreprenoriat care se plangeau de productivitatea angajatilor sai si, per total, de incasarile pe care firma le avea.

La intrebarea ”Angajatii tai au calificari in domeniu sau macar au participat vreodata la vreun soi de traininguri in romania sau la alte cursuri pentru specializare?” de cele mai multe ori raspunsul era negativ, moment in care situatia devenea clara pentru mine. Afacerea nici n-avea cum sa reuseasca in stilul asta.

Chiar daca ai o firma care prospera, fapt ce nu face decat sa ma bucure, am sa-ti mai ofer insa cateva motive cheie pentru care angajatii tai ar trebui sa beneficieze cat mai curand de cursuri vanzari.

• Imbunatatirea abilitatilor de comunicare – In domeniul vanzarilor felul in care comunici cu potentialii clienti reprezinta una dintre cele mai importante aspecte. Un curs la finalul caruia sa ramai cu astfel de skilluri nu face decat sa creasca productivitatea fiecarui angajat.

• Un plus skillurilor de marketing si copywriting – Pe langa abilitatile de comunicare, la fel de importante se regasesc si skillurile in domeniul marketingului si copywritingului.

• Noi tehnici de abordare a clientilor – Un curs de vanzare bine pus la punct le va dezvalui angajatilor tai cel putin 5 metode ce pot fi aplicate in orice moment pe piata din romania

• Invata sa planifice fapte realiste – Este foarte important ca un angajat sa aiba obiective, insa mai important de atat este ca acestea sa fie unele realiste si profitabile atat pentru ei cat si pentru companie.

• Convingere, nu impunere – Odata terminat un training de vanzari, angajatul va stapani foarte bine tehnicile prin care poate sa convinga un client, nu sa se impuna in fata acestuia dominand negocierea prin modalitati neprofesioniste.

Lasă un răspuns