O viață fără regrete?

Cum ar fi viața fără regrete? Eu cred că am face greșeli fără oprire. Dacă nu avem o conștiință să ne oprească când facem anumite lucruri, sau să ne bântuie, sigur suntem bolnavi. Dar am avea o viață atât de ușoară. Nu ne-ar păsa de nimic, iar trecutul ar fi atât de perfect.

Regretele trecutului, deși încercăm să le ascundem, să le uită, din când în când reapar și ne fac să ne simțim mizerabili. Unele lucruri nu se pot uita, iar evenimentele care ne schimbă viața, în rău, sunt și ele incluse. O alegere să avem de făcut, de care să ne depindă viitorul, și să o facem greșit, din neștiință și lipsă de experiență, poate să ne chinuie toată viața. Nu multe persoane au curajul să privească înainte și să nu își regrete propriile decizii, unii sunt mai slabi. Altora le place atât de mult drama.. Cred că e de la prea multe telenovele și filme americane.

Singurul mod de a trece peste regrete e să nu mai facem greșeli. Da, aiurea, știu, dar dacă nu reacționăm după impuls, dacă gândim în loc să acționăm în neștiință, sigur se pot reduce aceste regrete.

Ca și restul lumii, am și eu regrete, dar nu încerc să le uit. Le țin cu mine, mă fac să îmi amintesc ce se poate întâmpla dacă fac o greșeală. Mai uit din ele, dar cele mai dureroase, revin seară de seară, în momentele acelea când sunt obosit și mă dau complet peste cap, când nu mai am nici un chef de viață. Acesta sunt eu, voi ar trebui să nu faceți așa, eu sunt mai special, ca să nu zic ciudat. AM un mod diferit de a gândi, presupun, nu întotdeauna corect, nici sănătos, dar asta e viața mea. Fac ce vreau cu ea, o trăiesc cum îmi place și e corect.

Lasă un răspuns