Metode prin care te poți relaxa fără țigări

Trăiesc într-o lume în care o mare parte din persoanele din jurul meu fumează. Dacă ies în parc, văd cel puțin o persoană care fumează. Dacă mă plimb pe stradă, trebuie să mă feresc de chiștoacele aruncate de către cei ce fumează la balcon.

Dacă doresc să beau o cafea liniștit la o terasă, nici nu mai zic. Și, interesant este faptul că toate aceste persoane fumează deoarece consideră că acest obicei îi relaxează. Totuși eu cred că există metode mai bune prin care poți să te relaxezi.

Un prim mod prin care te poți relaxa este să citești o carte. Nu te costă decât 10-20 de lei sau chiar o poți împrumuta de la bibliotecă, însă cititul este mult mai sănătos și mai constructiv decât fumatul. Citind o carte îți vei îmbunătăți atât gândirea cât și vocabularul dar vei reuși și să evadezi într-o altă lume, neapelând la tot felul de vicii.

Muzica poate fi și ea o metodă de a te relaxa. Cu toții avem probleme însă important este să știm cum să le evităm și să trecem cu bine peste ele. O bună metodă ar fi să te întinzi o oră în pat și să pui niște muzică relaxantă care să fie pe fundal în timp ce tu îți mai limpezești gândurile.

Un alt mod prin care te poți relaxa este o plimbare. Puțin aer curat nu strică niciodată și dacă ai ocazia să faci puțină mișcare este și mai bine, mai ales pentru faptul că specialiștii recomandă cel puțin 30 de minute de mișcare zilnică. Astfel o plimbare la apus poate fi de mii de ori mai bună decât o țigară.

Așadar, dacă și tu ești una din persoanele care fumează pentru a se relaxa, îți recomand una din metodele de mai sus doar pentru simplul fapt că acestea sunt mai sănătoase dar și gratuite.

Lasă un răspuns