Copiii au nevoi mai speciale

Acum ceva timp am devenit unchi pentru fiul fratelui meu și al soției sale.Eu personal sunt genul de om căruia îi plac copii doar când aceștia sunt în perioada accea a vieții în care nu vorbesc ci doar mai plâng uneori iar, în rest, stau cuminți acolo unde-i pui.

Apoi vine perioada cea mai neliniștită a copilăriei lor în care scopul principal al copiilor este de a se jucă și de face cât mai multă gălăgie.Atunci nu prea sunt genul de om care și-ar dori să stea lângă un astfel de copil.

Așadar, nepoțelul meu a început deja să murmure niște cuvinte și am început să studiez atent comportamentul și nevoile pe care le are un copil de vârstă sa, eu ne mai petrecând niciodată în viața mea prea mult timp prin preajma copiilor.

Chiar dacă știam în mare faptul că aceștia au nevoi speciale, fiind poate în cea mai importantă perioadă a vieții lor, acum am avut interesanta ocazie de a asista la multe acțiuni desfășurate de un copil care tot ceea ce știe să facă este să mănânce, să doarmă și nu în ultimul rând să se joace căci așa cum știm cu toții aceasta e acțiunea pe care preferă să o să facă tot timpul.

Unul dintre principiile din viața mea este acela de a experimenta (aproape) orice lucru tare pe care am ocazia să-l fac. Printre ”obiectivele” mele se număra și săritul cu parașuta și alte sporturi extreme care te alimentează permanent cu adrenalină.

Ținând cont de acest principiu, faptul că am ocazia să petrec cât mai mult timp cu un copil mic nu face decât să mă bucure pentru că astfel pot să-mi dau și eu seamă cât de cât cam cum mă comportam când eram la vârsta lui, căci știți vorba aia, când sunt mici, copiii se comportă toți cam la fel.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?